okwest

Bestyrelsens beretning 2015 PDF Udskriv Email

Orienteringsklubben West

Bestyrelsens beretning for 2015.

Bestyrelsen bestod i 2015 af:

Formand: Mogens Nielsen

Kasserer: Anna Trab

Medlem: Monika Kobberholm

Medlem: Peter Gammelvind

Arrangementer:

Søndag den 18. januar afviklede vi 1. lange dag i vest med 96 deltagere, en stigning på 35 deltagere i forhold til året før. Sven W, Thorkild og Per B. stod for arrangementet.

Søndag den 22. marts arrangerede vi et følgeløb til DM Nat som OKE afviklede om lørdagen i Marbæk. Løbet blev afviklet i Sønder Heden Plantage (tidligere Varde Sdr. Vest). Erling var banelægger og Søren banekontrol. Der deltog 71 på de 7 baner der var tilbudt.

Lørdag den 25. april deltog vi igen i den landsdækkende event ”Find vej Dagen”. Med Lene som koordinator arrangerede vi dagen i Vrøgum Øst med start fra Ballonparken. Der deltog ikke så mange denne gang, nok primært på grund af det dårlige vejr. I 2016 afholdes arrangementet i Sønder Heden Plantage, og igen med Lene som koordinator.

Søndag den 23. august afviklede vi en 1. divisions match i Oksby Plantage. Peter var stævneleder og Palle banelægger. Der deltog 318 løbere, som var godt tilfredse med stævnet, og de gode baner i det fantastiske flotte sommervejr.

Det er ved at blive en tradition, at vi afvikler Naturløbet som er et arrangement for Varde kommunes skoler. Dette gjorde vi også fredag den 11. september i Arnbjergparken. Ca. 300 unge mennesker var tilmeldt fra skolerne i Varde kommune, og det var dejligt at se den store iver de udviste i konkurrencerne. Juki, Frederik og Christian havde det hele under kontrol inkl. baner. 20 valgfri poster – Find så mange poster som muligt på 30 minutter, og supersprintbanen på 480 m med 7 poster.

Sporten:

Vi er stadig placeret i 3 division, hvor vi løber sammen med Ribe OK under navnet West/Ribe. I matcherne i 2015 deltog der 22 og 18 fra OK West. Det er en pæn fremgang fra 2014. Dette resulterede i, at vi var meget tæt på at skulle ud i op/nedrykningsmats til 2. div. da vi slog Svendbor/OPI i den sidste match, og der kun var ét enkelt point der skilte os ad i det samlede regnskab.

15 medlemmer fra klubben deltog i påskeløbene, som blev afviklet på Djursland.

OK West/OK Esbjerg stillede med 3 hold til Jysk Fynske Mesterskaber i stafet i Gødding Skov og 1 hold til DM stafet i St. Hjøllund Nord.

Til DM lang og ultralang lavede Eskil nogle rigtig gode resultater. Til DM lang nr. 6 og til DM ultralng blev det til én bronze medalje. På seniorranglisten blev Eskil nr. 5.

Klubmesterskaberne er afviklet efter planen med et fint fremmøde til Lang, som vi nu afvikler med start lørdag formiddag, og derefter tænder grillen. Knap så mange til nat og ultralang.

Træningsløbene er alle blevet afviklet med fint fremmøde med Sven som træningsmester. Det er ikke altid lige let at få banelægger posten besat, men heldigvis er der altid velvillighed, når Sven en gang imellem er nødt til at trykke folk lidt på maven. Træningsløbene er vores hovedaktivitet og hele nerven i klubben. Jeg kan derfor kun opfordre til at melde sig som banelægger. Føler man ikke man er erfaren nok til at gøre det selv, ved jeg Sven vil forsøge at finde en hjælper.

Ungdom:

Der er pt. 9 medlemmer i klubben der er under 20 år. Magnus er kommet til i løbet af året. Vi har stadig ingen ungdomstræner og samarbejdet med OKE på dette område, har været sat på stand by. Bestyrelsen er klar over, at det er et meget vigtige område, men har ikke haft resurserne til at holde dette i gang. Er der derfor nogle der vil afse tid til dette område, hører vi meget gerne.

Driften:

Der er modtaget tilskud fra Varde kommune for vores ungdoms aktivering på 2.100,00 kr. Aldersgrænsen er 25 år, så derfor er der 14 der tæller her. Vi betaler stadig husleje. Enkelte nyanskaffelser til klubben er foretaget for at vores træningsudstyr og korttegningsudstyr er opdateret og komplet.

Der er i årets løb blevet brugt megen tid, i syd kredsen, på at diskutere EKT (elektronisk klippe og tidtagningssystem). Udstyret i kreds traileren er ved at være forældet, og skal derfor fornyes. Nogle klubber har ønsket at skifte fra Emit til SportIdent. Syd kredsens venner, som står for traileren har ikke økonomi til at udskifte hele systemet, så lige nu er der et antal klubber der selv indkøber SportIdent. Bestyrelsen har besluttet at West fortsætter med Emit.

På foranledning af Peter, er der blevet startet en seniorklub, som mødes ca. en gang i måneden. Alle er velkomne. Seniorlubben søger for at klublokalet bliver gjort rent, hygger lidt og spiser en let frokost.

Vi er i skrivende stund 73 aktive og 9 passive i klubben. Det er en tilbagegang på 7 aktive i forhold til 2015.

Årets økonomiske resultat giver et overskud på ca. 6.000 kr.

Vi har stadig en solid egenkapital der sikrer grundlag for klubbens aktiviteter

Aktiviteter:

Den 10. maj var der skovens dag, hvor vi deltog både i Gellerup og i Varde Sdr. Øst. I Gjellerup var det Christian der sammen med OKE stod for det, og ved skovfoged boligen på Roustvej var det Søren og Klaus. Der var pænt fremmøde begge steder så vi fik præsenteret vores sport.

Korttegning:

Palle er blevet færdig med Tranedal mellem Vejers N og Kærgård S.

2016:

Stævner:

28. februar afholder vi 2. dag af 2 lange dage i Vest. Sven W er stævneleder og Thorkild og Per er banelæggere..

Sporten:

Der afvikles igen 2 divisions matcher som klubbens medlemmer opfordres til at deltage i.

Aktiviteter:

DOF arrangerer igen i 2016 en landsdækkende Find vej dag den 30. april. Vi deltager i dagen med 2 arrangementer. Ét i Ølgod Byskov på et nyt kort tegnet af Viggo Hansen og med Viggo som koordinator – Lene er koordinator på ét arrangement i Sønder Heden, hvor vi har aftalt med Varde kommune, at vi opdaterer de eksisterende faste poster, til det nye Find vej i… koncept.

Vi er blevet inviteret til at deltage i Naturløbet igen i 2016. Det bliver fredag den 16. september.

Korttegning:

Erling er gået i gang med at revidere Gellerup plantage, og Palle starter på Blåbjerg Vest.

På bestyrelsen vegne:

Mogens Nielsen

 

west billeder

93.jpg

Kommende aktiviteter

Onsdag 03 April kl.17:30
Træningsløb? Banelægger mangler
________________________
Onsdag 17 April kl.17:30
Træningsløb Nyminde
________________________
Onsdag 24 April kl.17:30
Træningsløb Grindsted
________________________

West kalender

Marts 2024
M T O T F L S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
April 2024
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Medlemmerne

No images
Copyright © 2024 okwest. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.