okwest

Bestyrelsens beretning 2017 PDF Udskriv Email
  
Fredag, 26 Januar 2018 08:51

Orienteringsklubben West

Bestyrelsens beretning for 2017.

Bestyrelsen bestod i 2017 af:

Formand: Mogens Nielsen

Kasserer: Anna Trab

Medlem: Sven Wodschow

Medlem: Peter Gammelvind

På generalforsamlingen i februar 2017 diskuterede vi klubbens fremtid. Når man læser referatet, er der mange bud på dette: Sammenlægning med OK Esbjerg – der er måske kun træningsløb én gang pr. måned – stigende aldersgennemsnit - vi er måske nød til at forlade lokalerne i Vrøgum, da kommunen ønsker at sælge bygningerne.

Det gik heldigvis ikke så galt i 2017.

Kommunen valgte at tage skolen af salgslisten, og flytte et depot fra Ølgod til Vrøgum, så vi er nogenlunde sikre på lokaler det første stykke tid. Vi har stadig træningsløb én gang om ugen i samarbejde med OKE. Det var dog tæt på aflysning et par gange, da der ikke havde meldt sig nogen banelægger. Situationen blev reddet med løb på faste poster, så på den måde har de faste poster til ”find vej” også en god funktion for klubben. 2018 er desværre startet med mangel på banelæggere. Medlemstallet er ca. status quo, så om det er aldersgennemsnittet, der gør sig gældende med de manglende banelæggere, vides ikke, men det vil måske vise sig i 2018. Træningsmesteren forsøgte sammen med træningsmester Mette fra OKE, også at lade det første træningsløb i måneden være fælles, for at spare banelæggere. Det var OKEs bestyrelse dog ikke helt med på.

Under evt. blev det drøftet, om der skulle være mulighed for at lave fortrykte baner til træningsløbene. Der var forskellige argumenter for og imod, men bestyrelsen valgte at gøre forsøget. Der er indkøbt en blækprinter, der kan skrive både A4 og A3 samt en generator, som det er muligt at koble til campingvognens ledningsnet, og derfor også muligt at printe kort, når der er start fra campingvognen. Der vil derfor ikke være mange kort på lager mere, så ønsker du ikke at bruge denne mulighed. skal du i god tid sikre dig at der er kort tilgængeligt, når du skal lave træningsløb. Det er også vigtigt at understrege, at dette forsøg ikke må afskære nogen fra at prøve, at være banelægger.

2017 var også året, hvor vi fik en henvendelse fra OKE, om vi ville være med til at arrangere Påskeløb på Fanø i 2018. Efter en rundspørge hos medlemmerne, der var positive, sagde vi ja. Der er 26 fra West, som hjælper til med arrangementet.

I efterårsferien blev en gammel tradition taget op igen. Per og Lene arrangerede en tur til Malö. Tidligere har der været mange ture til Sverige, hvor Per og Lenes venner Ingse og Yngve har været base for turen. I år boede vi i deres sommerhus på Malö. Yngve havde kontakt med nogle svenske orienteringsløbere, som lavede løb for os i Trollhättan og på øen Käringön. Lørdag løb vi alle sammen Blodslitet i Norge.

Som I måske har lagt mærke til, er Egil begyndt at skrive indlæg på hjemmesiden sidst på året. Egil sagde i løbet af 2017 ja til at blive webmaster. Der gik så et stykke tid inden han og jeg kom så langt ned på vores to-do-liste, at vi fik det sat i gang. Håber at medlemmerne vil gøre det let for Egil, ved at komme med indlæg eller gode ideer til ham.

Arrangementer:

Vi har ikke arrangeret større åbne løb i et par år. Dog har klubben været involveret i mange arrangementer i 2017. Nogle for at synligøre sporten andre for sportens skyld.

Søndag den 23. marts afviklede vi 2. ”lange dag” i vest i Blåvand – Oksby – Bordrup. Der var ny bemanding på holdet, der arrangerede, idet Søren var trådt til i stedet for Thorkild. 29. april var det ”find vej” dagen, der med Lene og Marianne som tovholdere, samt Hanne der styrede Facebook, blev afviklet i Sønder Heden. Det blev en rimelig succes i forhold til sidste år, og det nok primært fordi Hanne havde gjort et stort arbejde på Facebook. 7. maj var det Skovens dag i Varde Sdr. plantage, hvor Anette og Klaus havde ca. 80 personer ude at løbe et ”mange post” løb, ved den gamle skovfoged bolig. I skolernes sommerferie deltog vi 4 dage i Vaks aktiviteterne. Der var dog ikke den store deltagelse. Naturløbet den 22. september, som afvikles for Varde Kommunes 5-6-7 klasser, blev afviklet med Tove og Christian som tovholdere. Arrangementet forløb lige så godt som det plejer i rigtig dejligt vejr. Desværre var der kun ca. 100 deltagere, men de var alle særdeles tilfredse. I efterårsferien arrangerede Varde kommune en cykeluge. Kommunen havde spurgt om vi ville lave et mountainbike løb i Varde Sdr. Plantage i den forbindelse. Jens sagde ja til at arrangere løbet. Desværre kom der kun 4 – 5 deltagere. Den 10, oktober stod vi for orienteringsdelen og beregning i forbindelse med Dansk Militær Idrætsforbunds Mesterskab i Feltsport. Oksbøl Militære Idrætsforening (OMI) stod for selve arrangementet, som foregik i terrænet fra Vejers til Varde. Orienteringsløbet var i Sønder Heden. Jens var banelægger, Erling banekontrol og Bo og Thorkild forløbere. Mogens stod for beregning af o-løbet. Der blev i denne forbindelse et pænt beløb til klubben.

Sporten:

Vi løber stadig i 3. division i divisionsturneringen, hvor vi løber sammen med Ribe OK under navnet West/Ribe. I matcherne i 2017 deltog der 14 og 13 fra OK West.

Påskeløbene blev i år afholdt i nationalpark Thy. Løbene var i Tved og Tvorup plantager. Der deltog 10 fra OK West på alle tre etaper.

Der er ikke stor deltagelse i åbne løb. Eskil har lavet nogle flotte resultater i 2017. 3. plads til Wild West. 4. plads ved DM lang, og en 11. plads DM ultralang.

Klubmesterskaberne er afviklet efter planen. Der er dog også her vigende antal deltagere. Klub lang blev afholdt sammen med OKE, så derfor var der et tilfredsstillende antal deltagere.

Træningsløbene er alle blevet afviklet, men med vigende fremmøde. Det begynder at knibe med at få banelægger posten besat. Træningsløbene er vores hovedaktivitet, og hele nerven i klubben. Jeg kan derfor kun opfordre til at melde sig som banelægger. Føler man ikke man er erfaren nok til at gøre det selv, vil Sven meget gerne forsøge at finde en hjælper. Der er afviklet 38 løb i 2017 med i alt 898 deltagere (23,6 pr løb) Det laveste tal i mange år. Der har deltaget 62 løbere fra West i træningsløbene, og de har løbet 506 løb. Største antal deltagere til et træningsløb var 45, og mindste antal 9. Der er 16 medlemmer der har deltaget mindst 10 gange.

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi afvikler et træningsløb i Lunden i samarbejde med Bo-og genoptræningscentret Lunden. Vi laver en kørestol venlig bane, som beboerne prøver, og efter løbet inviterer institutionen til fælles grillfest. Dette sker også i 2018.

Ungdom:

Der er pt. 11 medlemmer i klubben der er under 20 år. Ungdomsarbejdet ligger totalt stille. Bestyrelsen er klar over, at det er et meget vigtigt område, men har ikke haft resurserne til at holde dette i gang. Er der derfor nogle der vil afse tid til dette område, hører vi meget gerne.

Seniorklubben:

Seniorlubben afholder stadig møde ca. en gang om måneden. Alle, der har tid og lyst, er velkommen. Ud over at gøre rent i klublokalet, vedligeholde materiellet eller ”find vej” posterne, har vi i år også været på udflugt til Skovsnogen. Er der ikke noget praktisk, går vi én rask tur i skoven. Der sluttes altid af med en god frokost.

Korttegning:

Der har igen i 2017 været stor aktivitet på kortfronten. Palle tegner Ho, og Jens har revideret Vrøgum Øst og Vrøgum Vest. Erling har revideret Sønder Heden.

Driften:

Vi er i skrivende stund 73 aktive og 7 passive i klubben. Det er en tilbagegang på 2 aktiv i forhold til 2016.

Der er modtaget tilskud fra Varde kommune for vores ungdoms aktivering på 2.700,00 kr. Aldersgrænsen er 25 år, så derfor er der 14 der tæller her. Vi betaler stadig husleje.

Årets økonomiske resultat giver et underskud på ca. 21.000,00 kr. Dette skyldes især stor aktivitet på korttegningsfronten. Igangsætning af trykning af kort med baner til træningsløb, og enkelte nyanskaffelser, for at vores træningsudstyr og korttegningsudstyr er opdateret og komplet.

Vi har stadig en solid egenkapital der sikrer grundlaget for klubbens aktiviteter.

På bestyrelsen vegne:

Mogens Nielsen

 

west billeder

94.jpg

Kommende aktiviteter

Onsdag 26 Juni kl.17:30
Træningsløb Kikkebjerg
________________________
Onsdag 03 Juli kl.17:30
Træningsløb Vrøgum Ø.
________________________
Onsdag 10 Juli kl.17:30
Træningsløb Varde Søndre
________________________

West kalender

Juni 2019
M T O T F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Juli 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Medlemmerne

No images
Copyright © 2019 okwest. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.