okwest

Beretning 2010 PDF Udskriv Email
  
Mandag, 24 Januar 2011 12:06

Orienteringsklubben OK West

Bestyrelsens beretning for 2010.

Generalforsamlingen resulterede i genvalg til Søren Pedersen og Sven Wodschow

Bestyrelsen har i 2010 derfor bestået af:

Formand: Søren Pedersen

Kasserer: Anna Trab

Medlem: Sven Wodschow

Bestyrelsens mål for 2010:

- At OK West bidrager til en succesfuld afvikling af EFOL og Sydvestjysk 5 dages – Målet blev nået da klubbens medlemmer var villige til at påtage sig arbejdsopgaver der sikrede en succesfuld afvikling af dette ugelange arrangement.

- At 2 nye kort er i gang med revidering ved årsskiftet – Målet nået da vi har et aktivt korttegnerteam som på nuværende arbejder på Kærgård syd og Vrøgum Øst.

- At få mindst 30 medlemmer med til divisionsmatcherne – delvist opfyldt da kun få medlemmer deltog i forårets match og 29 medlemmer deltog i efterårets match

- At klubmesterskabet i lang slutter med socialt samvær – ikke opnået

- At ungdomstræningen fortsat fungerer glimrende – opnået takket været Per og Lene indsats samt den løbende inddragelse af Henrik Kobberholm som ungdomstræner

- At træningsmesterposten er afklaret inden årsplanlægningsmødet for 2011. – opnået da Sven har påtaget sig træningsmesterposten

- At vi laver et klubarrangement – ikke opnået

- At campingvognens fremtid er klar - opnået da vi har vedtaget på anskaffe ny vogn, penge er afsat på budget for 2011

- At spotte nyt bestyrelsesmedlem med administrative evner som afløser for Anna - målet ændret da Anna har besluttet at genopstille og at vi udvider bestyrelsen

- At få dannet en arbejdsgruppe der arbejder med forslag til afvikling af 50 års jubilæum 2012 – ikke opnået

Sporten:

Vi er stadig placeret i 3 division og ingen matcher vundet. Første match blev afviklet på en af de store konfirmationsdage og det påvirkede antallet af deltagere, da kun 12 deltog. 29 deltog i efterårets match. Flot fremmøde der dog ikke resulterede i at vi kunne vinde en match, da de øvrige klubber også havde gjort et stort arbejde med at få folk af huse.

Vi vil forfølge vores mål om at mindst 30 medlemmer stiller op til divisionsmatcherne. Formanden er overbevist om at vi kan nå vores mål om at vinde en match ved at vi alle yder en sportslig indsats for klubben.

Klubmesterskaberne er afviklet efter planen. Dog ikke med det store fremmøde. Ultralang og Nat har traditionelt ikke det store fremmøde. Lang (klassisk) blev i år afviklet på en hverdagsaften med tidligt fremmøde. Vi kan konstatere at det ikke er den rigtige måde for at fremme fremmøde og det sociale samvær.

Træningsløbene er alle blevet afviklet med fint fremmøde med Sven som træningsmester. Fremmødet har også været fint ved søndagsløbene. Der har været negative holdninger fra begge klubber til denne dag som træningsdag. Det har dog ikke haft nogen negativ indvirkning på fremmødet. Vi skal huske ved fremtidige træningsplanlægninger at anvende tidspunkter der møder behovet fra klubbens medlemmer. Et mix af dage dækker måske et større behov?

Mange klubmedlemmer havde i år tilmeldt sig Påskeløbene. Enkelte opnåede fine resultater og alle deltagere havde hyggelige timer i teltet og på stævnepladsen.

Nicoline var kvalificeret til at deltage ved EFOL. Det gav hende podiepladser i alle 3 løb med 1 pladsen i stafetten som den bedste.

Tillykke Nicoline

Ungdom:

Der er stadig et fint samarbejde med OK Esbjerg om ungdomstræningen. Der deltager ca. 18 og OK West bidrager med halvdelen af disse. Lene og Per har valgt at trække sig som ungdomstrænere. Henrik Kobberholm er i gang med en løbende overtagelse og har i vinterens deltaget på trænerkurser.

Driften:

Varde kommune er begyndt at opkræve husleje. Vi har betalt for 7 mdr. af 2010 og har fået opkrævning for 2011.

Vi har modtaget 3060,- kr. for vores aktiviteter for unge under 25

Emit poster har været forsvundet ved træningsløb. Vi mangler stadig en enkelt. Enkelte nyanskaffelser er foretaget for at vores træningsudstyr er opdateret og komplet

Campingvognen blev kosmetisk renoveret ifm EFOL stævnet. Chassiset er dog ikke i god stand. Det er derfor besluttet at investere i ny campingvogn. Sven Sørensen er tovholder på denne opgave og der er afsat 20.000 kr. i budget 2011 til investeringen.

Årets økonomiske resultat er tilfredsstillende.

Vi havde budgetteret med et resultat i balance. Med et underskud på under 1000 kr. er bestyrelsen tilfredse med årets resultat i forhold til vores aktivitetsniveau. På indtægtssiden har vores 2 stævner givet et overskud på ca. 7200 og på udgiftssiden er det O-korts fremstilling og tilskud til sporten der har de større beløb.

Varde prisen:

Bestyrelsen valgte at indstille Jens Sørensen til Varde prisen. Begrundelsen var hans store arbejde for OK West igennem mange år. Jens blev udpeget som modtager af prisen og meget symptomatisk for Jens, nævnte han Asta som fundamentet for alt hans arbejde for OK West. Tillykke til begge.

Aktiviteter:

Orientering for andre end klubmedlemmer:

Brugerudvalget til Vrøgum skolen er gendannet. Der er blevet afholdt Vrøgum aktivitetsdag. Vores bidrag var en let bane samt en børnebane. Desværre mødte få op til dagen og ingen ville ud for at finde poster.

Naturens dag: Hjemmesiden og annonceringen for denne dag blev brugt til at tilbyde orientering på de faste poster i ÅL. Ingen mødte desværre op.

Vores baner til en 6 klasse blev også modtaget ”køligt”. Eleverne havde ingen intentioner om at der skulle orienteres.

Tilbuddet til ”Torsdagstøserne” om at prøve orientering var en succes. Mange glade løbere mødte op til orienteringsudfordringer i Bordrup og Varde by

Udvikling og kontinuitet i klubben kræver nye medlemmer. De beskrevne aktiviteter har været en del af vores bidrag til at det skal være lettere at GÅ til orientering. Vi evaluerer indsatsen spc. med henblik på, at gøre opmærksom på vores fine tilbud når folk ønsker motion.

Stævner:

Vores dag af 2 lange dage i West havde fint fremmøde i vinterlandskabet. Sven havde som sædvanlig styr på dette arrangement.

EFOL og Sydvestjysk 5 dages. Rudolf fra OK Esbjerg trådte ind som stævneleder. Poul Larsen og Sven Wodschow stod for koordinationen. Mange medlemmer fra begge klubber gjorde en stor indsats for at sikre en succesfuld afvikling af dette dobbeltarrangement. Vi fik ikke brug for underskudsgarantien som DOF havde givet til EFOL. Det endelige regnskab endte i et lille plus.

Vores gevinster fra stævnet udover det økonomiske: Udvikling af samarbejdet med OK Esbjerg omkring stævneafvikling. 3 nytegnede kort og ikke mindst et nyt kort over Nyminde.

Desuden lærte vi at ”Put and Run Start” som blev brugt til starter ved Sydvestjysk løbene er en meget anvendelig metode til en startprocedure. Den kræver mindre ressourcer og tilfredsstiller et behov for fleksibelt fremmøde.

Nye klubdragter:

Det nye design og de nye modeller af klubdragter blev introduceret i 2010. For at motivere klubmedlemmernes investering i de nye dragter er der bevilliget et tilskud til købet af den første trøje. Mange medlemmer har købt de nye dragter og der er blevet indgivet flere bestillinger. Dragterne giver et flot skue når vi samles til løb.

Korttegning:

Korttegningen i 2011 havde fokus på kort der skulle anvendes til EFOL. Blåbjerg, Kærgård (Nord) og Varde by er blevet nytegnet. Udgifter til dette har klubben selv afholdt.

Nyt kort er tegnet over Nyminde. Udgiften til dette et dækket af puljemidler som DOF har fået af fonde. Vi har fået kortet tildelt, da vi er den klub der geografisk er tættest placeret.

Tak til korttegner teamet som allerede er i gang med ny opgaver. Bestyrelsen er taknemmelig for at vi har så store kompetencer og ressourcer inden for denne kerneaktivitet.

2011:

Breddeidrætskommune:

Varde kommune har oprettet flere projekter ifm. med at de har blevet godkendt som breddeidrætskommune. Midler til disse projekter skal anvendes således at idrætten når ud til bredden.

3 projekter rammer vores målgrupper og steder hvor vi dyrker vores idræt. Konkret har vi meddelt vores interesse i at være med i et projekt der går ud på at udnytte grusgraven i Varde sdr. Øst til idræt der nemt at GÅ til. Bestyrelsen følger udviklingen af de 3 projekter for at se om vi kan profilere vores klub/idræt.

Stævner:

30. januar afholder vi den 1. dag af 2 lange dage i West. Sven er stævneleder

10. september afholder vi DM i stafet i Vrøgum øst. Vores ønsker om at afholde DM i Lang kunne ikke opfyldes, da SNS ikke vil give skovtilladelser i efteråret. Da DM stafet pludselig stod uden vært greb vi muligheden til at afvikle dette i stævne. Vrøgum øst kan bruges til Stafet og den er lettere at få tilladelse til. Mogens og Peter er stævneledere.

Vi arbejder med at afholde divisionsmatch 1 maj. Plan udvalget kan ikke finde arrangør for denne match. Ansøgning om Blåbjerg øst til dette stævne er afsendt.

Sporten:

Der skal gøres en indsats for at vi møder over 30 til divisionsmatcherne.

Der undersøges om der er grundlag for en klubtur til påskeløbene

Ungdomstræningen og deltagelse i træningssamlinger betragtes stadig som det vigtigste fundament for at pleje talenter. Vores tildeling af midler og støtte vil afspejle dette.

Find vej i../faste poster

Vi har fået tilsagn fra Find vej i .. projektet om støtte til at udsætte de 27 postenheder vi stadig har liggende. For at få disse midler skal vi have afsluttet denne opgave i 2011. Nebel bjerge / Vrøgum øst er tiltænkt som områder. Bestyrelsen forstiller sig et klubarrangement hvor vi mødes for at ned grave poster. Find vej i.. projektet yder herefter midler til korttryk og skiltning.

Profilering:

Vi skal sikre en medlemstilgang for at udvikle klubben. Der skal derfor stadig bruges ressourcer på at deltage i aktiviteter der viser at det er let at GÅ til orientering. Vi skal stadig tilbyde baner når vi får henvendelser og invitere løbere med til vores træningsløb. Desuden skal vi proaktivt finde projekter der giver klubben og orienteringsidrætten omtale. Varde kommunes breddeidræt projekter, DOF projekter, Skovens og Naturens dag samt andre projekter med gratis støtte og reklame bør være blandt muligheder som vi opsøger for at opnå profilering.

Korttegning:

Kærgård syd skal færdiggøres så vi har nyt kort over Kærgård. Vrøgum Øst skal revideres ifm med at vi skal være vært for DM stafet. Næste kortrevideringer tiltænkes at blive på de bynære Varde kort

Hjemmesiden:

Palle overtager jobbet som hjemmesideansvarlig. Han tildeles midler til software således at vores hjemmeside bliver drevet af bedre værktøjer. Det er målet at hjemmesiden bliver lettere at redigere samt at hjemmesiden får et redesign.

Bestyrelsen vil konkretisere nogle mål indenfor de nævnte emner med det formål at holde fokus.

Vi glæder os til et nyt år med mange udfordringer og forhåbentlig mange nye medlemmer.

På bestyrelsen vegne:

Søren Pedersen

 

Senest opdateret ( Søndag, 05 Februar 2012 07:24 )
 

west billeder

85.jpg

Kommende aktiviteter

Torsdag 09 Maj kl.10:00
Kristi Himmelfartsløb - klub Ultra lang
________________________
Onsdag 15 Maj kl.17:30
Træningsløb Tranedal
________________________
Onsdag 22 Maj kl.17:30
Træningsløb Annalund
________________________
Onsdag 29 Maj kl.17:30
Træningsøb sprint Oksbøl
________________________
Onsdag 05 Juni kl.17:30
Træningsløb sprint Esbjerg
________________________

West kalender

Maj 2024
M T O T F L S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Juni 2024
M T O T F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Medlemmerne

No images
Copyright © 2024 okwest. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.